Per Nuder och internt skvaller, samt den gångna veckan i korthet

I veckan har det varit en hel del spekulationer runt Per Nuder. Idag säger han i DN att någon i partikansliet läckt uppgifterna om hans samtal med Mona Sahlin. Det skulle i och för sig inte förvåna mig för ibland verkar det läcka om många saker i interna partiangelägenheter. Och så fort det kommer ut är det alltid en massa folk som villigt springer till media för att få se sig citerad i media och på bloggar sätter också diskussionen i gång med ros och ris. För mig syns det ha formats en konstig kultur i både riksdagsgrupp och delvis partistyrelsen.

Men Mona och Per borde väl veta vilka som har haft kännedom om diskussionerna och båda sitter ju i VU så det är väl att ta bort skvallerbyttorna. Ska för en gångs skull citera en gammal kommunistisk partiledare och säga ’någon djävla ordning får det vara i partiet".

Ska ägna resten av bloggen åt några korta reflektioner över den gångna veckan.

* Oroligheter och vissa kommuners agerande
Förra helgen var det oroligt i Åsele då en grupp flyktingar enligt uppgift var de som slog sönder en pizzeria i Åsele då de inte fick köpa öl. I slutet av denna vecka har det varit slagsmål mellan olika invandrargrupper på Östra gymnasiet i Umeå. Jag har tidigare kritiserat kommuner som tar emot ensamkommande flyktingar för att sedan skicka de vidare till Umeå och på så sätt tjäna pengar på flyktingpolitiken. Det är självklart svårt att veta vad oroligheterna beror på men många har flytt från platser som enbart haft våld som kultur i sitt leverne och det bevisar att vi alltid måste motarbeta allt som har med våld att göra.

* Opinionsundersökningar
Det kan väl inte vara förvånande för en enda person att kd skulle rasa i dessa undersökningar. Sveken om fastighetsskatt, ett nej till högre bensinskatt som sedan blev ett ja, vårdnadsbidrag som en kvinnofråga, samt synen på homosexuella. Sammantaget tycker jag ändå de har klarat sig bra med en politik som är så ute ur tiden.

* Torskar
Nu kommer krav på bojkott av att köpa torsk då den är utrotningshotad. Visst kan det var en åtgärd men risken finns att den fångade torsken går till djurfoder. Detta är en sak för den svenska regeringen och EU att fatta beslut om samt ta ansvar för. Här får inte fiskenäringen styra då de inte inser vad som sker.

* Försvunnet bagage
I veckan har det vistats hur mycket bagage som försvinner, en kostnad som vi får stå via våra försäkringar. Väskorna lämnas in i ett slutet system och endera stjäls de där eller så sker det på bandet när bagaget ska hämtas ut. Det kan inte vara annat än stöld någonstans under den resan. Sånt är enkelt att fixa genom ett utlämnigssystem som i garderober på restauranger. Det måste vara billigare än att alla får stå kostnaden på sina försäkringar då allt ändå ska betalas.

* Utsläpp
Det är klart att det sker en hel del onödiga utsläpp från flyget men vi är många som inte har andra alternativ. Jag fattar inte varför det med dagens teknik ska behöva cirkulera flygplan över Arlanda i väntan på landning. De borde väl vara enkelt att med den avancerade tekniken få planen att dra ned på farten tidigare och därmed släppa ut mindre och ändå kunna landa på samma tid som nu efter att ha cirkulerat runt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.