Vackert väder, äntligen – äntligen och hot i media

* Det kan inte vara vackrare än idag
Jag befinner mig i barndomshemmet i Långvattnet denna helg. Idag är det minus 10 grader kallt ute, det är gott om snö som är så vit och ren helt utan smuts, samt en sol som skiner från en klarblå himmel. Fåglarna sitter alldeles fullt i träden och skalar hamp och solrosfrön som jag tillhandahåller dem med glädje, även om det kostar en hel del för en hel vinter. Men det är värt vartenda öre. Tyvärr har jag ingen kamera med mig så att jag kan visa er hur vackert det är ute men ni får blunda och föreställa er.

* Äntligen, äntligen
Så brukade Gert Fylking ropa när nobelpriset i litteratur bruka offentliggöras. Jag säger det idag av en helt annan anledning och det är vad fiskeriverkets chef skrivit på DN debatt. Han säger att EU:s ministerrådsbeslut strider mot den biologiska rådgivningen och att verket ska arbeta aktivt för att minska den svenska fiskeflottan, men även jobba för fiskestopp under lekperioder. Helt i linje med vad jag skrivit tidigare på bloggen.

Jag hoppas verkligen att myndigheten har den befogenheten för annars är jag tveksam om de får igenom sin vilja. Den svenske jordbruksministern har ju inte fört fram tankar åt det hållet. Det är ett viktigt steg om vi inte ska plundra och utrota bland annat torsken, men generellt bör man nog vidta åtgärder mot fiske under lekperioderna. Det får ske även om det går ut över löjrommen och sikrommen för de delikatesserna kan vila från borden ett par år.

* Hot i media
Igår lördag hade Skellefteå AIK:s sportchef fått nog av hoten som publicerats på Norra Västerbottens nättidning. Jag tycker det är uselt av tidningen att publicera sånt och tidningen borde själva polisanmäla detta men de verkade inte vara speciellt ångerfulla. De nöjde sig med att ta bort inläggen men saknade samtidigt det fria ordet. Det var fruktansvärt skamligt och jag tycker att Peo Larsson egentligen borde anmäla tidningen och den ansvarige utgivaren. Det har gått alldeles för långt när en tidning publicerar hot mot människor även om det är Skellefteå hockeys ledare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.