Kommunfullmäktige och flum i Storuman

Idag har vi månadens traditionella fullmäktige. Det går att lyssna på via webben, gå in på umea.se så hittar ni länken. Det går också bra att titta förbi på biblioteket där vi håller till. Risken finns att dagens fullmäktige blir långt då det är många motioner och interpellationer. Av vana brukar det vara många som vill vara med och debattera även om man inte har något nytt att tillföra. Min förhoppning som alltid är att ordförande slår klubban i bordet när man börjar fara utanför ämnet. För när det gäller innehållet så tror jag inte det är några beslut som kommer att förändras av dagens argument. Så är det för alla partier då man har sina gruppmöten dagen före kommunstyrelsen och det är då partierna ta ställning.

När det gäller några av de frågor som kommer upp på dagens fullmäktige så vill vi socialdemokrater självklart inte införa kvinnofällan vårdnadsbidrag, det säger vi nej till. Vi tycker inte heller att det ligger i den kommunala kompetensen att erhålla "starta eget" kurser. Likaså tror vi inte på ett system med gratis kollektivtrafik enbart de dagar man riskerar att komma över luftkvalitetsnormen.

* Flummet i Storuman
Nu får vi se vad som händer när flera vänsterpartister i Storuman hoppat av. Självklart ska man nu bort från regeringsställningen i kommunen för Westman är väl ordförande i skolstyrelsen och högeralliansen har ett samarbete med vänstern. I Sverige har vi partival med personvalsinslag och det bör lagstiftningen se till så att lagarna följs, samt innebär att den som byter parti eller lämnar det parti man röstats in på ska tvingas sluta sitt uppdrag med automatik.

Vi har ett samarbete med Storumans kommun bland annat genom E12 alliansen och föreningen Blå vägen. Ska detta samarbete bestå så förväntar vi oss att ingen av de styrande sitter och har ett samarbete med folk som hotar demokratin och lurar väljarna.

* Renmarkstorget
Det torget är ingen större upplevelse att se och det har aldrig varit ett torg med liv och rörelse. När vi tidigare tittade lite på staden med snöhätta med fleras förslag var ett vanligt argument att torgen var alldeles för stora och ödsliga. Det går inte att göra annat än att hålla med och det kanske är dags att fundera över vilken typ av byggnad som skulle kunna passa in samt bygga något på. Vi kan inte ha det som nu i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.