Reinfeldt tar inget miljöansvar, trängselskatter m.m.

Moderaterna eller högern känner man igen för här kan man inte luras med ord. Vi har fått höra att regeringen enats om klimatmålen men att man inte fick med sig s, mp och v. Den nyheten hinner inte mer än kablas ut förrän Reinfeldt går ut och säger att han och högern vill vänta med klimatmålen. Och det är då man känner igen de gamla moderaterna. För dagen efter får vi höra att han sågar klimatberedningens förslag om storsatsningar på järnväg. Förslaget som var att man skulle öka godstrafiken med 50 %.

Jag tror det är viktigt med ordentliga järnvägssatsningar men då måste budgetförutsättningarna ändras och att man lånefinansierar detta i någon form. Annars kommer jorden troligen ha gått under om vi ska vänta och klara investeringarna med anslag. För vem betalar ett hus kontant?

* Trängselskatter
Regeringens införande av trängselskatter i Stockholm blev dubbelt så dyr som väntat. Två miljarder istället för 1. Det innebär att 1 miljard försvinner bort från kollektivtrafik och andra åtgärder i vägsystemet. Det har kostat multum med alla konsulter som använts. Partivännerna i Göteborg som funderar på att införa trängselskatter bör överväga och tänka sig noga för innan man fattar beslut.

* Fackens medlemstapp
Vi har via media fått höra att många fack tappat medlemmar då regeringen tvingat facken att kraftigt höja avgifterna. Däremot har min gamla byggnadsavdelning endast tappat runt 20 medlemmar medan det söderut är sämre. En trolig orsak är att medlemmarna här inser värdet att vara med i facken.

* Två folkpartiförslag under veckan
Folkpartiet har kommit med två märkliga förslag under veckan. Britt-Marie Lövgren vill döpa den nya regionkommunen till Jämtland och tyvärr tror jag nog hon menade allvar. Det andra är att folkpartisten i Robertsfors vill bli Umeåbo. Till det säger jag välkommen och då skulle Robertsfors vara en kommundelsnämnd inom Umeå kommun.

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Herregud, vad trött man blir på politiker som tappar all nyansering. Skylla trängselskatten i Stockholm och de kostnader den medför på dagens regering är löjligt. Den infördes och utvecklades av S som gjorde ett dåligt jobb och ett gigantiskt valsvek. Att man sedan ser sig tvingade att följa resultatet av en folkomröstning är naturligt. Att den kostar mycket mer än den ger har varit känt hela tiden. Varför upplyste du inte Billström om det redan 2002?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.