Mats Odell flummar till

Igår kablades det ut att Mats Odell och högeralliansen vill sänka standarden i bostäderna för att de ska bli billigare. Men då vill i alla fall jag veta vad han menar med standard.

? Är det att lägenheterna är för stora?
? Är det för mycket ventilation?
? Är det uppvärmningssystemet eller elinstallationerna som han menar?
? Eller är det kanske byggkonstruktion i sin helhet?
? Andra saker som han kanske syftar på är han kanske vill ta bort tillgänglighetskraven som ger merkostnader?
? Skall ljudisoleringen bli sämre?
? Är det för många skåp och garderober eller behövs inte kyl, frys och spis?
? Kan det vara så att det enbart blir kallvatten eller ska rumsindelningen bort?
? Men det kanske ändå är toaletterna som kan skippas?
? Ska lägenheterna levereras utan mattor på golvet eller är lägenheten omålad och att det inte finns tapeter på väggarna?

För vad menar Odell med standard egentligen? Jag har försökt ge en bild av vad jag kan tycka kan räknas som standard. Högeralliansen påförde all nyproduktion en högre hyra med 400 kr kvadratmetern när de tog bort investeringsstödet för de mindre lägenheterna. Det ger en ökad boendekostnad för en lägenhet på 70 kvm med 20 000 per år eller en liten lägenhet på 40 kvm 16 000 per år.

Nu ska Odell göra om byggnormen och sänka standarden och vad det nu innebär för att stoppa raset i bostadsbyggandet. Han och hela högeralliansen har skapat och kommer att skapa många nya mambos dvs. ungdomar som TVINGAS bo kvar hemma på grund av den förda politiken.

* Att blogga
Till och från frågar jag mig om jag verkligen ska fortsätta blogga på vk.se och om det är några som överhuvudtaget läser bloggen förutom journalister. Jag vet att några läser den men det tar tid att skriva och fundera – kanske till ingen nytta. Bloggsidan ger plats för tidningens journalister och ledarskribenter som förutom på deras bloggsidor har hela tidningen att framföra sina åsikter. Jag har ibland svårt att se om bloggarna är de personliga åsikterna de för eller en del av jobbet. Det är den sammanblandningen som är märklig tycker jag.

5 kommentarer

 1. Lars

  Jag tycker att det är intressant att läsa vad du skriver, så fortsätt om du orkar. S fick min röst och jag tänker forsätta med det!!!

 2. Patrik Lundström

  Vad Mats Odell kanske menar är att man kanske borde införa Bostaden Umeå standard. Några exempel från min lgh hos Bostaden;
  – Man lägger in nya golvmattor utanpå dom gamla utan att limma, en kvartstav mot listen ska hålla mattan på plats.
  – Parketten har stora sprickor och ger stickor i fötterna (trots att den slipades för mindre än 6 mån sedan).
  – Heltäckningsmatta i trappen.
  – Flisa borta på toalettstolen.

  Bra exempel på obefintligt och bristande underhåll av en lägehet som ger mer pengar hos bostaden och missnöjda hyresgäster. Men fortsätt att mjölka.. Allmänyttan visar sitt fula tryne.

  Vad gäller din blogg så kanske du kunde pröva att svara på kommentarer, det kan ge fler läsare. En sak som inte ger fler läsare är dina ständiga påhopp på alliansen. Men har man ingen egen vinnande politik att föra fram så kan man ju alltid gnälla på andras. Det är du tyvärr jätteduktig på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.