Be om ursäkt Fredrik Reinfeldt

Det tycker jag verkligen skulle vara på sin plats med tanke på de angrepp han gjorde på socialdemokraternas utnämningspolitik. Nu har han själv plockat bort sin frus konkurrent inom landstinget i Stockholm och gjort henne till landshövding i Västerbotten. Heister blir säkert en bra landshövding men det ser lite märkligt ut.

Reinfeldt har dessutom gjort förre försvarsministern till direktör för Svenska Kraftnät. Odenberg som hoppade av när han tyckte att regeringens politik for åt fel håll. Odenberg kan nog också bli en bra generaldirektör med Reinfeldt har tidigare sagt att man skulle utannonsera alla tjänster.

Det Reinfeldt bör tänka på är att inga toppnamn hänger ut sig i ett sånt förfarande. Nu har man inte ens haft en ordentlig intern rekryteringsomgång utan det blev en tröst för gamla oförrätter. När det gäller rekryteringsförfarande bör Reinfeldt be om ursäkt till alla som han tidigare kritiserat i utnämningsförfarandet och istället jobba för en förändring av systemet så folk kan söka jobb utan att hängas ut.

* Bostadspolitiken har havererat
I gårdagens blogg tog jag upp och efterlyste vad Odell menade med sänkt standard. Det kommer att bli intressant att följa hur detta utvecklas men regeringen för ingen bostadspolitik och det kommer inte att byggas några hyresrätter då inflyttningshyrorna stigit med 28 000 per år sedan man tog bort investeringsbidraget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.