Reflektioner från fullmäktige, nya medlemmar och dubbdäck m.m.

* Tankar från fullmäktige
Igår hade vi kommunfullmäktige och det finns alltid något att reflektera över efter dessa dagar. Det är tyvärr alltför ofta som någon av ledamöterna pratar om andra saker än det ämne som finns på dagordningen. Motionen om att starta eget kurser är ett sådant exempel. En ledamot säger något som är lite utanför ämnet och då greppar en annan ledamot efter detta strå och så pratar man om något annat än tänkt. Detta händer även i interpellationsdebatterna. Sammanträdena blir längre och de ledamöter som vill hålla sig till ämnet tycker att det är tråkigt.

– Ulrik Berg är en man. Igår blev fullmäktiges vice ordförande minst två gånger kallad för fru ordförande av folkpartiets Britt-Marie Lövgren från talarstolen. Jag kan tänka mig vilket fruktansvärt ramaskri hon skulle ha dragit igång om någon kallat henne herr Lövgren.

– Media. När den revolutionära sekten rättvisepartiet gör sina spektakeldemonstrationer så är det alltid av nyhetsintresse från pressens sida. När det gäller kampen mot luftföroreningar har rättvisepartiet inte insett att bilarna måste ut från centrum. Deras trovärdighet i kampen mot luftkvaliteten är noll eller så får man stoppa tillväxten.

– Miljöpartiet överges. I Umeå fryses miljöpartister ut ur partiet systematiskt och avhoppen haglar från uppdragslistan. Nina Björby var en av ledamöterna som tyckte att socialdemokraterna var det alternativ som var hennes val. Vi har dessutom fått fler som tycker våra värderingar står dom närmast och ett exempel är Maria Fridstjärna som också kommit och blivit medlem hos oss. Vi ska ta hand om dessa krafter och hälsar fler välkomna om de delar våra värderingar och säkert finns det andra partier som också fått f.d. miljöpartister som medlemmar. Nu är inte bara miljöpartister välkomna som medlemmar utan det är alla som delar våra grundvärderingar.

* Dubbdäck
Regeringen öppnar upp för att begränsa dubbdäckens användningstid och enligt Åsa Torstensson p.g.a. det damm som de river upp. Problemet är att man inte kan växla mellan dubb och sommardäck flera gånger utan man behöver dem när det är halt väglag. Vill vi inte ha en massa salt istället på vägarna om det kommer halka. Om dammet ger dödsfall så får inte statistiken dödsfall på vägarna öka. Förra året hade vi det högsta dödstalet på vägarna på 10 år och vi har inte sett mycket av trafiksäkerhetsarbete under högeralliansen.

* Höga chefers girighet
När man ser alla höga bonus och andra avtal som ger otroligt hög ersättning tycker jag man kan ifrågasätta om man följer aktiebolagslagens regler om hänsyn och aktsamhet om bolaget. Tar man verkligen ansvar för aktieägarna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.