Vad dödar mest?

Just nu pågar en stor diskussion om miljöfrågorna och klimatförändringarna, samt hur miljön påverkas av människorna. Det finns även siffror på hur många människor som dör av olika saker. Av statistiken kan man utläsa att rökning och alkohol är de stora bovarna som ligger i topp och orsakar flest dödsfall. Men även att luftföroreningarna skapar dödsfall och jag är övertygad om att fossila bränslena dödar i högre utsträckning än vad kärnkraften gör. Visserligen kan en olycka hända men man bör i högre uträckning väga risken med de olika energislagen mot varandra.

* Vikten av en reallöneökning
Sedan högerregeringen tillträdde har det varit förhållandevis god löneutveckling nominellt medan det inte har varit någon reallöneutveckling. Det är reallönen som är viktig för det är den som talar om huruvida man får mer i plånboken eller inte. Om alla kostnader ökar mer är krontalen är dessa inte värt något. En inflationspolitik innebär en överföring av värden till dom har det bra ställt. Och det är väl det som är meningen med högerpolitiken, att ge till dom som har och ta ifrån dom som har det sämst.

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Fortsätt blogga. Det är roligt att läsa. Sedan kunde du ha upplyst Wanja LW och LO om vad reallön innebär innan de spårade ur fullständigt i lönerörelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.