Midsommaren slut, fotboll,idrott och kontrollsamhället än en gång

Midsommarvädret har väl inte varit det bästa och kallblåsten kommer vi inte att sakna om och när den försvinner. Vi brukar som vanligt vara i Långvattnet med våra vänner och även Magnus, Maria och barnbarnet Tilde dyker upp på midsommardagen. Nu har de nya mjärdarna legat i vattnet över natten så förmiddagen har tiden gått till att byxa abborrar, det är en verklig delikatess och jag har inte mött någon som inte gillar denna utsökta maträtt när det är benfritt.

Fotbolls EM
I går fick vi än en gång se vilket fantastiskt lag Ryssland har och jag tippade ju att de skulle slå Sverige lätt vilket skedde. Media däremot borde skämmas på det sätt som fotbolls EM skrivits om. Jag för min del är inte säker att många av de reportrar som skrivit inte minst om Sverige kan något om fotboll och att de skrivit upp vårt landslag som on de skulle vara ett av de bästa i Europa. Så är det inte och jag tycker vi i stort sett borde vara nöjda med vad de presenterat. Seger över Grekland, stryk på mållinjen mot Spanien och stryk mot ett jättebra Ryssland. Idag får vi se om Tyskarna lyckas stå emot anstormningen från Turkiet.

Idrott och lite trav.
Idag så är det åter Formel 1 och jag hoppas verkligen på finsk seger och Räikkönen och Ferrari. Finland har haft lätt att få fram bra bilförare gentemot Sverige. Vi har ju också V75 idag och det ser svårt ut. Nu är det som tur är inte jag som ska göra vårt bolags V75 men nog tror jag Jaded har en mycket bra chans när Stig H Johansson ställer upp med sin reserv, Robis Ingo som visserligen inte är någon dålig häst men Jaded borde han inte rå på.

Fra-lagen
Den lagen har väckt mycket stor kritik från många håll och partipiskorna ven för att få in alla i fållan. Socialdemokraterna röstade emot av vad jag förstått men däremot tycker jag att partiledningen med Mona Sahlin varit alldeles för tyst i frågan. Jag har tidigare tipsat om att detta kan vara en bra återställare att gå till val på och även ge oss ännu bättre förtroende hos den unga generationen. Lagen måste rivas upp vid ett regeringsskifte i dess nuvarande form och ingen ska behöva avlyssnas eller avläsas om det inte finns några brottsmisstankar mot personen i fråga. Datorer och Internet är ett globalt nätverk och att kunna avlyssnas när man passerar landets gräns är hel fel och att Sverige går längre än något annat land är inget annat än skam. Nu när lagen är tagen har de liberala ledarskribenterna också tystnat och finner sig i övervakningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.