Vad hände i landstinget? Terrror i Zimbabwe & Sverigedemokraterna

Det har framgått i media när det gäller senaste landstingsfullmäktige att det blev en ohelig allians mellan Vänsterpartiet och högeralliansen. Jag förstår inte riktigt vilket system man har då budgeten inte behandlas som en helhet och dessutom trodde jag att vårt parti och Vänsterpartiet hade en uppgörelse. I vilket fall som helst var det viktiga pengar för regional utveckling som fick stryka på foten.

När det gäller sjukvården så tror jag inte att det är mer pengar som behövs utan att det är strukturella problem och åtgärder som saknas. Jag tror också att det går att effektivisera ordentligt men det kommer jag tillbaka till en annan gång.

Det finns endast ett alternativ när regionala nämnden nu får mindre pengar och det är kollektivtrafiken. Det blir helt enkelt så att man tvingas skära i antalet turer och slopa den nysatsning man hade tänkt göra på järnväg och tvärbanan. Botniabanetrafiken är ju reglerad i ett huvudavtal.

Jag förutsätter också att landstinget tar sitt ansvar för Region Västerbotten och dess finansiering som redan inledningsvis var alldeles för dålig. De som nu skär i regional utveckling hotar egentligen hela regionsamarbetet men det var kanske det som var den moderata taktiken.

* Terrorn i Zimbabwe
Till slut lyckades diktatorn i Zimbabwe, Mugawe, skrämma bort oppositionsledaren från presidentvalet. Först erkände han sig inte besegrad men till slut blev det en andra valomgång. Vi har fått se många exempel på hur diktatorn med mord och våld, ja i princip med vilka medel som helst, skrämt till sig valsegern.

Sverige bör bryta med den här typen av länder som har sådana ledare. USA brukar lägga fingrarna i blöt lite överallt och säga sig värna demokratin samt motverka diktaturer som dom som funnit i en del arabländer. I detta fall har man varit i stort sett tyst och man undrar om de då kanske stöttar Mugawe. Demokratin kräver att FN gör något i länder där diktaturer och förtryck av oppositionella sker.

* Sverigedemokraterna nära 4 % gränsen
I den senaste opinionsundersökningen ser det nästan ut som om Sverigedemokraterna har en chans till riksdagen. Det är skrämmande att delar av svenska folket sympatiserar med dessa mörkblå och främlingsfientliga idéer som de står för. Främlingsfientlighet, rasism och förtryck räcker och den finns på flera platser, ta bara hur det ser ut i Zimbabwe. Skulle sådana mörka krafter få ett inflytande i Sverige så är det att djupt beklaga och samtidigt vara beredd på att välfärden urholkas samt att tillväxten avtar ännu mer. Bäst tillväxt får man i länder och orter med stor mångfald.

* Fotbolls EM
Spanien gick vidare i fotbolls-EM. Det bevisar än en gång att Sverige gjorde en bra insats trots att man inte gick vidare. Två av fyra lag från Sveriges grupp spelar nu semifinaler. Tyvärr så möts Ryssland och Spanien i semifinalen och det är synd eftersom det är de två bästa lagen. Svensk media borde ta sig samman och erkänna att de hade fel när det gällde Rysslands kvalitéer och samtidigt rannsaka sitt beteende på de angrepp man gjorde på Lagerbäck.

En kommentar

  1. Patrik L

    Mörkblått blir ju fel. Det största historiska, rasistiska förtrycket stod Hitler för. Hitler var som bekant ute på vänsterflanket. Mörkrött blir därför det mest riktiga, om du nu måste peka åt något håll. Men din vana trogen så riktas allt som är galet i samhället mot högern. Men hur är det egentligen med ”de rödas” historia? Den är ju inte den trevligaste historieläsningen, så att säga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.