Umeå bäst i världen & lita inte på mäklare

Umeå är faktiskt bäst i världen och igår fick en delegation från Umeåregionen ta emot priset i FN skrapan i New York. Priset var ’United Nations Public Service Award’, dvs. bästa innovation inom offentlig sektor för vårt biblioteksprojekt ’Bibliotek 2007’.

Jag valde själv att stanna hemma istället för att åka och hämta priset men det fanns en delegation på plats. Vi ska vara stolta över priset men jag kan konstatera att division 5 matcher i fotboll får större mediautrymme. Vi som varit med under hela resan är i alla fall jättestolta över de internationella framgångarna som projektet fått.

* Fuskande mäklare
Idag har vi fått reda på att i Stockholm misstänks nästan alla för fusk. 91 av 118 som granskats fuskar och hade dolt provisioner för miljoner. I 3 av fyra fall misstänks skattebrott.

Att klämma åt fuskarna är självklart helt rätt men min undran är ganska enkel och det är om kunderna verkligen törs lita på mäklarna? Är de budgivningar och annat som man sysslar med fritt från fusk? Här ska myndigheterna syna hur man sköter skatter och så men vem bevakar kundernas intresse?

2 kommentarer

  1. Andreas Johansson

    Är det inte bättre att sopa framför din egen politikerdörr innan du, en aning onyanserat, ger dig på en hel yrkeskår?

  2. Sheriffen av Nottingham

    Sopen har varit trasig länge inom socialdemokratin. Allt möjligt skräp finns ju där inne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.