FRA-lagen och ett löjligt CUF, motormännen och bensinskatten

Lennart Holmlund

Ja det går inte låta bli att kommentera även idag. Jag blev jätteglad över det besked Mona Sahlin gav igår så jag kanske slipper motionera till partikongressen. Jag är helt övertygad om att en socialdemokratisk partikongress sagt nej till lagen.

Muf basen hotar hoppa av, Reinfeldt en kommunpolitiker i södra Sverige blir politisk vilde och centerns ungdomsförbund i Västerbotten ska demonstrera mot lagen. Det tycker jag är löjligt agerande. Hon får väl ta de råd jag fick av Maud Olofsson när jag kritiserade hennes och regeringens politik. Då skrev hon ungefär så här: Du kan väl ringa mig istället för att framföra dina synpunkter i insändare.

* Motormännen
Den organisationen drev en mycket hård kampanj om sänkt bensinskatt inför förra riksdagsvalet och flera av nuvarande regeringspartierna gick ut med samma vallöfte. Motormännen fick en borglig regering som istället har höjt bensinskatten. Idag är motormännen lika tysta som en gråsten och vi har inte hört några protester alls.

Nu ska vi inte skylla hela höjningen av bensinpriset på regeringen utan det har stigit också av andra skäl. Men tänk hur högt priset skulle ha varit om dollarn stått kvar på samma höga nivå som för ett par år sedan. Låt oss dock gå tillbaka till motormännen och deras tysthet – en tysthet som gör att man nästan kan tro att motormännen var en del i den borgliga kampanjorganisationen inför förra valet.

* Sommarrepris
Jag ska göra som TV gör under sommarmånaden och köra en gammal repris. Det är något som fortfarande retar mig och det är entrén till stadshuset från Skolgatan som liknar entrén till Auschwitz. Jag tycker en entré ska vara välkomnande och det är inte vår. Jag tycker det till och med borde gå att köra in med bil den vägen på parkeringen, ut går det inte. Jag behöver nog tala med de mina i tekniska nämnden om entrén för i dessa frågor får inte en kommunstyrelseordförande fatta beslut. Men kritiken kommer att finnas så länge det ser ut som det gör. Titta bara på likheterna.

En kommentar

  1. Erik Andersson

    ”Att inte bara sticka fingret ner i kablarna för att se vad man hittar, utan söka efter vad man ser som misstanke om brott”
    Vill hon utöka lagen så det inte bara gäller ”yttre hot” utan även använda lagen för att fiska efter vanliga brott . Snoka i kommunikation som även bara går inom landet? Eller har hon bara ingen koll? Eller är det bara vanligt röstfiske från Mona som har lättare att klanka på andra än komma med eget?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.