Statlig byråkrati, dåliga vägar och trav med V75

Byråkratin för företag
Byråkratin har ökat för våra företag. Regeringen och näringsminister Maud Olofsson lovade inför valet att ta bort en del regler och minska byråkratin. Jag hade trott att det var andra regler än försämringar för de anställda som var på tapeten.
Målet var att minska byråkratin som beror på samhällets regler med 25 %. Nu har det visat sig att kostnaderna för företagen har ökat med i runda tal 2 miljarder kronor mellan 2006 och 2007.
Kom bara inte och säg att det beror på den socialdemokratiska regeringen för det säger ni inte när det gäller den sysselsättningsuppgång som var mellan samma år.
Jag tycker det finns alldeles för mycket byråkrati som måste begränsas, jag tror att det är alldeles för många byråkreter som sitter och hittar på regler för egen skull, det behövs nog en helt annan styrning av alla myndigheter som utformar regler efter att riksdagen fattat beslut.

Vägverkets trasiga vägar
I Västerbotten har massor med vägar alldeles för dålig beläggning och inte minst E4 och E12 som nu ska lagas i sommar. Man har skyllt på olika saker men jag tror att Karel Miskovsky har rätt som säger att det är kvalitén på berget som sär orsaken.
Jag vet att han varit i kontakt med vägverket för att erbjuda sina kunskaper och några kontakter har varit med regionchefen men sedan har det varit helt tyst. Jag vet att så är fallet för han har skrivit till mig. För mig är det märkligt att inte vägverket tar åt sig av den kritik man fått för vägarna har ju varit en katastrof och om man gör sådana fel så använder man ju pengarna fel, det finns andra vägar som har problem.

V75
Idag är det V75 finaler på Bergsåker i Sundsvall och det är verkligen fina lopp. Jag hoppas självklart på en seger för den Umåker tränade hästen Dandie Palema i avdelning 5 och som körs av en duktig Ulf Olsson.
Hela omgången ser lite svårlöst ut när det gäller att hitta bra spikar men jag ska chansa med Dandie Palema och sedan har jag inte bestämt om den andra spiken blir Bonus Käll med Erik Adielsson eller Manarajh i avdelning 6. Jag tippar dock att det blir en hyfsad utdelning idag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.