Kristdemokraterna pudlar väljarna och människohandel

Människohandel
Den senaste tiden har vi fått rapporter om smuggling av Irakiska flyktingar från Irak och det har samtidigt varit rättegång om skenäktenskap och smuggling av kvinnor från Vietnamn. Det ser ut att vara mycket pengar i omlott och smugglarna från Irak hade förgreningar i Umeå.

Det har också under många år sålts kvinnor framförallt från gamla össtatsländer till prostitution, sk. Traffiking. Människohandel påstås omsätta mera pengar än knark.
Barn har sålts både som arbetskraft och till prostitution. Detta är något som man måste hjälpas åt att stävja över hela världen och fånga in de ligor som sysslar med detta och sätta in dom bakom lås och bom.

Vk hade ett reportage förra veckan om papperslösa flyktingar som tvingats jobba svart i pizzabranchen för 3000 kronor i månaden. Självklart har dessa stakars människor varit i händerna på människohandlare.
Vi har tidigare fått signaler om att sånt kan förekomma även för de personer som kommit hit och fått uppehållstillstånd och svart arbetskraft inom resturangbranchen men samtidigt socialbidragsmottagare från samhället och därmed haft inkomst till försörjningen. Vi har diskuterat detta i Brå och här får olika delar av samhället hjälpas åt för att stävja detta för så länge sånt här kan pågå kommer vi aldrig att klara integration.

Vi måste från den offentliga sidan också vara noga med att kontrollera våra upphandlingar om städning för det går att ana om svart arbetskraft kan förekomma om man ser till priset. När det gäller restaurangverksamhet så finns det möjligheter att komma åt fifflet om myndigheterna samverkar och där borde det vara enkelt att så fort något fuffens uppdagas dra in serveringstillstånden

Kd pudlar
Kristdemokraterna var det parti som före valet hårdast drev kravet om sänkt bensinskatt. Nu två år senare ska man driva kravet om höjda bensinskatter för att klara miljömålen. När vi använde skatten som miljömedel blev vi hårt angripna. Jag kritiserar inte förändringen som sådan av politiken men är bekymrad över etiken. Det skadar demokratin att föra väljarna bakom ljuset på detta sätt för i själva sakfrågan kan ju inte Kristdemokraterna varit omedveten om att det behövs minskade utsläpp utan det var ett medvetet val att lura väljarna
V75
Två segrar på V75 till Umeåägda hästar varav en var Umeåtränad och mitt spikförslag till igår, men kan berätta att båda hästarna spikade jag med resultatet full pott men utdelningen var alldeles för låg eller så var det en lätt omgång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.