Könsstympning är förbjudet. Vad kommer FRA motståndarna att göra?

Könsstympning
Igår beslutade tingsrätten i Umeå att den 25 år gamla kvinnan som i snabb följd fött med tre barn där den äldsta flickan är 3 år ska utlämnas till Tyskland. Hon flydde till Sverige då hon kände sig hotad och att deras tre små flickorna skulle skickas till Somalia för att könsstympas.
Hon hade själv tvingats till detta och kunde inte därför föda de tre barnen på annat sätt än genom kejsarsnitt. Hon litade inte heller på polisen i Tyskland då hon hade sökt hjälp men inte fått det.
Jag litar väl på att tingsrätten gjort en riktig bedömning enligt våra lagar då mannen anmält henne för att ha tagit barnen. Vad man kunnat läsa kan dock inte fallet vara enkelt.
Självklart ska det vara förbjudet att könsstympa flickor som hon beskriver och då måste3 man säkerställa att de inte utsätts för detta. Har man den barbariska inställningen till hur man behandlar unga flickor och modern trotsat stympningen så måste man väl tro att risken är uppenbar att hennes liv är hotat.
Svåra beslut att fatta om man ska ta hänsyn till det humanitära, även om Tyskland lär ha hårda lagar på detta område. Det blev ett fruktansvärt liv när några Egyptier skickades tillbaka och risken finns för att kvinnan straffas och att barnen skändas på ett barbariskt sätt som sker numera endast på ett fåtal platser i världen.
Hur tar man hänsyn till FN,s barnkonventation i detta fall?

Hur går det för FRA?
Det har ju efterhand dykt upp en del ledamöter som ångrar sig över att de ställde upp bakom FRA-lagen. Det gälelr väl att gå från ord till handling och jag tycker ni ska fråga Maria Brömster vad hon ska göra mer än ånga sig. Jag tror dessa personer bara är ute och snackar och de kommer inte att göra något för att förändra lagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.