Bostadsproblem för unga. Skjut mera säl

I gårdagens blogg tog jag upp de svårigheter som visade att det blir svårare och svårare, främst för våra ungdomar att låna till bostad och att det till stor del beror på den politik regeringen i detta land för. Jag talade också om att jag förstår bankerna och vill betona detta en gång till.

Vi ska inte hamna i samma sits som man gjort i USA där man lånat ut till bostäder åt alla oavsett om folk har ett jobb eller inte. Det är ju det som gjort att räntorna stigit en del och att tillväxten i världen avtar och är självklart den andra bidragande orsaken till att det är svårt för unga att skaffa bostad.

Jag vill ju att Mona Sahlin ska komma med ett förslag om bostadspolitik och gärna i formen av ett investeringsbidrag till viss typ av lägenheter för jag vill inte gå tillbaka till det gamla systemet. En självklarhet är att det ska vara lika insatser från samhällets sida oavsett upplåtelseform.

Löjrommen är hotad
En av de finaste delikatesserna som finns är löjrom en norrländsk specialitet. Tyvärr finns risken att den inte kommer att gå att få tag i längre fram. Inte för några nya beslut som är tagna utan för de som inte kommit tillstånd.

Det är alldeles för mycket sälar i hela kvarken och Bottenviken och det behövs en ökad avskjutning för fiskarna orkar inte hålla på när sälen äter upp alltihopa. Jag är övertygad om att om sälstammen begränsas ganska kraftigt så skulle man ändå fortsätta att fiska och det skulle inte vara risk för utfiskning även om det är tveksamt hur mycket man ska fiska just under den period då fisken leker och framtida fiskbestånds ska säkerställas.

Öka avskjutningen av säl men se till att sälen tas tillvara precis på det sätt som gjort i ett projekt som drivits av Kvarkenrådet, ett samarbetsorgan inom Norden och på deras hemsida kan du säkert finna hur sälprojektet drivits

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.