Företagsklimat, ansvariga föräldrar och hatbrotten

Näringslivsklimat
I dagens VK slår man upp en undersökning som är beställda av och jag citerar VK "centerpartistiska tankesmedjan Fores" och ska handla om företagsklimatet i jämförelse med Gnosjö. Inte oväntat att det skulle peka dit det gör med parametern yrkesverksamma befolkningens storlek, sysselsättning och sjuktal.

Självklart så ligger vi lågt i de två första då vi har så stor andel studenter skrivna i kommunen. Sjuktalen däremot är för höga och vad det beror på tror jag vi kan diskutera mycket men jag tror inte vi har sämre gener.

De förslag som undersökarna föreslår delar jag helt två stycken och är saker som vi redan jobbar med vilket fler bostäder nära älven och bättre infrastruktur för de som har 45 minuters resande. Bygga fler nära även har vi dock i alla fall på Ön ett motstånd från centern och när det gäller infrastrukturen till närstående orter är det statens ansvar.

Ett ytterligare förslag är att obligatorisk undervisning i företagande och entreprenörskap. Jag tror att många där är entreprenörer men kanske i stället vill nyttja sin entreprenörskap i forskningen. Jag tror iden är bra men man ska börja redan i grundskolan och framförallt gymnasieskolan.
Vi har jättemånga goda förutsättningar för framtiden som inte finns med som underlag som god tillgång på arbetskraft, bra kulturliv goda utbildningsmöjligheter, låg brottslighet, men vi behöver bli fler för att få tillräcklig dynamik i staden och snabbt bli 200 000 invånare. Jag är inte speciellt orolig av alla dessa undersökningar och vet att vi har bra tillväxt och ni som vill läsa mera om detta gå och titta och jämför hur det ser ut på Arena för tillväxt hemsida

Oansvariga människor
Jag fattar inte hur dumma folk är som lämnar små barn inlåsta i en bil då det är hett och varmt ute. Varje år kommer skräckexempel och jag har svårt att förstå hur man ens lämnar barnet bara för att gå ett kort ärende. Bilen kan ju bli stulen. Det är lika oansvarigt att lämna djur i bilen under sådana förhållanden

Hatbrotten ökar.
Vi får se dagligen rapporter om att anmälda hatbrott ökar däremot vet vi inte om det beror på att man numera törs anmäla dessa. Det är fruktansvärt att människor ger sig på andra människor av alla dessa skäl som hamnar under hatbrott och alla har ett ansvar för att bilda folk i frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.