Cykelkörkort?, Trädkramare

Sommaren, i alla fall ledigheten går mot sitt slut. Vädret har inte alls varit bra även om de senaste dagrarna varit strålande. Trots vädret skämmes jag över hur lite jag gått med stavar även om man legat i och jobbat fysiskt varje dag i flera timmar. Det är fint i mitt gamla föräldrahem på tomten som Magnus äger då hans farfar skrev det på honom för kanske 25 år sedan men som vi får disponera. Det har varit ovanligt denna sommar som är den första som båda föräldrarna är borta då mor dog strax före jul 95 år gammal. Nu ringer hon inte och frågar hur det ser ut på tomten och om potatisen växer.

Körkort för cyklister
Tidningsrubrikerna har några dagar handlat om drunkningsolyckor men jag är helt säkert att man skademässigt och kanske även antalet dödsfall är högre. Undra på detta då man ser hur cyklisterna far fram. Vid övergångsställen verkar de till och med tro att man går då de bara cyklar rakt ut. Det pratas om utbildning men kanske är det cyklisterna som är den viktigaste gruppen att få in lite trafikvett i skallen på.

Trädkramare
Idag hörde jag på Västerbottens nytt att en grupp jobbar för att mer skog ska avsättas i detta län för bevarande. Det tycker däremot inte jag. Det är satt av tillräckligt mycket och så fort man diskuterar avsättningar och hur mycket som är avsatt nämner man inte de fjällnära skogarna. Någon gång ska jag också berätta om den person som besökte valstugan inför förra valet och berättade hur han blivit bemött när deras skog skulle göras till bevarandevärd.
Tjänstemännen från länsstyrelsen hade särskilt påpekat den fina naturbäcken som rann igenom området och som gjorde det så speciellt. Det fanns dock brister i sanningen då bäcken man talade om hade den personens far som besökte mig dikat för hand och skogen var attraktiv för den hade skötts och då även betesmarker. Dom straffades som hade gjort som alla borde göra det vill säga vårda och sköta skogen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.