USA,s ekonomi. Jobbgarantin och rökningen som dödar

Det stora landet i väster USA har jättestora ekonomiska problem med enorma budgetunderskott. Deras problem drabbar hela världen då vi varit så beroende av dollarn. Att man får stora budgetunderskott är helt naturligt om man inte tar ut skatter för sina utgifter. Hur man ska klara underskottet har vi inte fått höra och dom har inte så mycken välfärd som finansieras med statliga skattemedel som man kan dra ner på. Vi får väl bara vänta och se men det är klart att allt ska betalas av någon då inget är gratis.

Jobben
Jobbgarantin har varit regeringens stora nummer för att klara ungdomsarbetslösheten. Rapporterna börjar nu komma och någon garanti kan man inte kalla det eftersom bara en tredjedel av dom som har rätt till garantin fått ta del av den. Regeringen har även den inställningen att sänkta arbetsgivaravgifter ska bidra till att fler ungdomar får ett jobb. Vi får väl se men det är de äldre som har blivit arbetslösa som brukar ha svårast att komma tillbaka till jobb. Nu diskrimineras dom gentemot de unga men diskrimineringsombudsmannen har inte sagt något

Rökning dödar
Nu kommer rapporter om att lungcancer passerat bröstcancer som den vanligaste dödsorsaken för kvinnor och den förändringen har skett på 20 år. Visst kan det även bero på att man lyckats med tidigare insatser att finna bröstcancer och behandla den dessutom med nya metoder men en annan orsak är säkert att rökningen bland kvinnor ökat mycket de senaste 20 åren och rökning är inte speciellt hälsosamt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.