Estland idag och OS i Kina

Estland idag
Är i Tallinn och har firat min svågers och min brors 60 årsdagar. Jag är lite smått imponerad av Estland och den historia som finns här och det har ju till och med varit svenskt en gång i tiden.
Självklart hittade vi ett fint ställe att ära på som heter Olde Hansa och det är inte ens lönt jag funderar över allt som fanns i den måltid vi åt.

Det finns också mycket att se här men det går inte att komma ifrån att man gjorde en bragd och en vapenfri revolution när man lyckades bli självständiga 1991. Detta var en bragd och det är intressant att påminnas om att demokratin kan fungera utmärkt utan vapen när folkmissnöjet blev för stort mot kommunismen. Visst har även de ekonomiska problem som andra men det verkar finnas en tro på framtiden. Jag kan utan vidare rekommendera en semestertripp till Estland för det finns mycket att se och göra här

Damfotboll i Kina
Det blir spännande att se hur vårt damlag kommer att lyckas där och att våra förväntningar inte ska vara alltför höga. Tyvärr verkar det oklart om UIK,s Hanna Ljungberg kommer att kunna delta då hennes skada kommit tillbaka. Hon har ju varit skadad i omgångar och långa tider och nog måste hon fundera över om hon ska fortsätta.
Är generellt lite orolig att idrottare inte tar sina skador på allvar och försöker se vilka konsekvenser det har för kroppen på lång sikt, då de flesta ändå bara är ungdomar.

OS i Kina
Hörde ett reportage om hur Kineserna jobbar mes säkerheten. Nu sitter det visst en miljon frivilliga i gathörn och på andra platser för att anmäla allt som kan misstänkas vara frivilligt och nog kan man fråga hur frivilligt det är. Idrotten är ju en frivillig organisation och ska inte ha politisk inblandning även om det är svårt att tro att så sker.

Iran blev ju utesluten just av den orsaken. Det är dock en självklarhet att politiken kommer in när sådana saker som ett OS med allt vad investeringar det innebär kommer in och nog ska staten ha ansvar för säkerheten men jag har i alla fall svårt att tro att det går att få fram 1 miljon människor frivilligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.