Lite mer från fullmäktige och regeringens mackdöd m.m.

Vi sitter i fullmäktige vilket refereras i tidningen så det ska jag inte kommentera. Däremot finns det en bred majoritet för att Ön ska bebyggas och det är rätt ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi måste bygga där det finns alternativ till bilen och områden som ligger vackert och bra till.

* Regeringens mackdöd
Hela Sverige ska leva och det har inte minst centern drivit. I förra veckan fattade regeringen ett beslut som innebär att alla mackar som säljer mer än 1000 kubik ska ha pumpar med alternativa drivmedel. Jag tror att detta är ett dåligt förslag för landsbygden.

* Tv-filmning
Förra veckan var TV4 uppe i stadshuset och filmade i personalmatsalen där våra anställda skulle äta sin lunch. Jag tycker det är att gå för långt . Det är min bestämda uppfattning att personalmatsalen är ett privat område och att man måste få vara för sig själv när man hämtar sin mat och äter.

* Sellström stjäl andras bilder
Jag har sett att Anders Sellström lägger ut bilder som andra har tagit. Jag har sett bilder på mig själv, Maria PH, Malin Jonson, m.fl. Jag har dock fått lära mig att man inte har rätt att använda andras bilder och lägga ut dem utan tillåtelse. Nu är det tidningens ansvar så jag skulle vilja veta hur tidningen tar sitt ansvar när det gäller bilder.

* Löner i lågkonjunktur
Det finns företag som vill sänka lönerna nu när det lågkonjunktur. Däremot är det ganska tyst om bonusar och chefslöner. När det gick bra så var det chefer och högavlönade som fick mest nu ska dem som fick minst backa först. Nej till konjunkturanpassade löner.

En kommentar

 1. anonym!

  Hej Lennart!
  Jag har varet arbetslös snart i fyra år nu. Går på jobb garanti med 65%. av a-kassan
  Man får praktik i restauranger i Umeå månads viss av arbetsförmedlingen och arbetsgivaren.
  Men även restauranger som är behov av att anställa tar i en praktikant i stället. När praktiken har gott ut efter ca en månad . Tar man in en annan direkt i stället för att anställa. Som praktikant får man jobba hårt tills man stupar nästan varje dag på jobbet bara tron på att man ska få ett jobb. Blev nyss erbjuden praktik oss en arbetsgivare som var ute efter två praktikanter. Han sa att villkoren att jag skulle få praktik är att man ska jobba hårt för att de ska hinna med allt i köket och jobba bland annat kvällstid och helger och att det var många praktikanter som stod på kö för att få vara på restaurangen.
  Den nya regeringen skapar inga riktiga jobb med jobb garantin bara gratis jobb åt arbetsgivare.
  Är less på broliga regeringen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.