Påven en dj-a tomte

God Jul. Jag ska börja med att önska alla mina bloggläsare en riktigt God Jul. Visserligen är det olika för förutsättningarna för många runt om i världen men julen ska man förska göra till en riktig högtid. Jag hade tänkt undvika att göra så många andra kommentarer men efter gårdagen kan jag inte lämna påven Benedictus XVI i fred.

* Vilken dj-la tomte
Hans uttalande igår visar på vilken fruktansvärd människosyn den katolska kyrkan och dess överhuvud har. Han sa att det är lika viktigt att rädda världen från homo- och transsexuella som att rädda regnskogen. Kyrkan ska skydda människanfrån att frigöra sig själv. Han sa vidare att skillnaden mellan män och kvinnor är av yttersta vikt och allt annat än heterosexuell relation är att förstöra Guds verk.

Uttalande ger en del följdfrågor. En av dem är om den katolska kyrkan nu anser sig ha gjort sig fri från alla de grova sexuella övergrepp som kyrkans präster gjort på små pojkar runt om i världen. En annan är om en kyrka som så grovt diskriminerar människor med annan sexuell läggning egentligen vara tillåtet i ett land som har lagar mot diskriminering för sexuell läggning. För mig och förhoppningsvis de flesta andra människor är alla människors lika värde en okränkbarhet.

* Borgs klappar
Minst var fjärde kommun kommer att skära i skolan under 2009. Det beror på att kommunerna får sämre ekonomi i och med finsnskrisen och att skatterna sänkts för de som har det bäst. Det var ingen bra julklapp för Sveriges alla barn. De sjuka och arbetslösa klappas också till efter nyår med den förda politiken där skatter sänkt för de som har det bäst. God Jul till er alla och med förhoppningen om ett uppvaknande från Borg under helgerna.

3 kommentarer

  1. Vaktbloggen

    Ha ha, kan inte låta bli att dra på smilbanden när du tar i mot påven sådär, inte den vanliga bloggjulhälsningen direkt. Håller helt och hållet med och visst är det problematiskt för religonen som helhet när det ideligen dyker upp tokskallar som verkar höra hemma i korstågens tid…

  2. Leif

    Umeå behöver inte bli Sveriges kulturhuvudstad, hur många miljoner läggs på kultur i Umeå, lägg dom på skolan och dom gamla istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.