Lågorna tar ingen hänsyn på Ålidhem. Borgs förtroende kommer att sjunka som en sten

För alla blir inte julen lika rolig som man förväntat sig. Många barn har det jobbigt när föräldrarna dricker för mycket sprit. Andra hamnar i samma situation som många hyresgäster upp på Ålidhemsområdet, studentområdet här i Umeå att bostäderna drabbas av brand.

Jag ska inte upprepa hur stor och omfattande branden är för det finns att läsa i de flesta medierna. Vi har ju vår räddningstjänst som självklart var tidigt ute men sedan skulle ju alla lägenheterna evakueras och arbetet med att ordna tillfälliga bostäder sättas igång, och förutom räddningstjänsten har Bostaden varit igång och vår socialtjänst.

De rapporter som jag fått säger att det går bra om det är så enkelt att uttrycka sig så när hemmen inte går att använda. Många är dessutom inte hemma utan finns runt om i världen och ska nås för att meddela det som hänt.

Rapportera säger att ett försäkringsbolag Folksam har skött sig fantastiskt bra men andra bolag skött sig sämre och en del riktigt illa. När jag får mer på fötterna kommer jag självklart att tala om vilket bolag som de våra är oerhört besvikna på och som helt nonchalerat sina kunder.

Enligt de första uppgifterna är det en stor del av de som bor där som saknar hemförsäkringar och då är situation mycket speciell, inte minst ekonomiskt. I sista hand hamnar en del av hjälpen då på vår socialtjänst som har sitt ansvar enligt lagar och förordningar.

Att kommunerna alltid får ett sistahandsansvar är ju ingen nyhet det får vi också ta när regeringens politik slår igenom för sjukskrivna och för arbetslösa då socialbidrag blir den sista utvägen.

Jag tror inte det är de människorna som ger Anders Borg höga betyg utan det är de som redan har det bra, har jobb, är friska, tjänar bra och så vidare. Jag tycker det är magstarkt av Anders Ågren att inte se verkligheten och analysera varför Borg får ett förtroende. Ju längre tiden går och fler blir utan jobb och hamnar utanför ’är det fler som har bekanta som drabbas av högerpolitiken och då sjunker förtroendet som en sten.
Verkligheten kommer att hinna ikapp högerregeringen fortare än man kan tro, tro mig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.