Regeringen som gynnar de som redan har det bäst

Att den här regeringen gör allt som står i dess makt för att gynna de som redan har det bra är väl ställt utom allt tvivel. De som bara tänker på sig själva ger också Borg stort förtroende. Hur i all sin dar och vem som ska ta hand om alla som ställs utanför det får vi inga besked om.

Många kommuner har redan idag svårt med ekonomin och tvingas att skära i skolan och äldreomsorgen då staten inte kompenserat kommunerna för de ökade kostande kommunerna får på grund av regeringens politik, då kommunerna får ökade kostnader för de åtgärder staten vidtagit i A-kassan och sjukförsäkringen.
Sten har inte följt det som kallas finanseringsprincipen, däremot har de duttat ut en massa riktade statsbidrag som t.ex., vårdnadsbidrag som också riktas till de som har det bäst.

Det nya Rot avdraget som man tillfört för reparationer i hemmen för att ska lite jobb, som jag nog tror att regeringen är de enda som tror på kan gå till att köpa tjänster utomlands, då är det så med allt som har med hushållsnära tjänster. Regeringens poltik gynna de som har tråd att bo i annat land medan de sjuka och arbetslösa ställs på gatan.

Jag hoppas verkligen att alla borgliga politiker en gång hamnar i den situationen att någon nära och kära eller god vän och bekant hamnar i en situation där den nära eller kära blir utförsäkrad eller arbetslös och kanske även där utförsäkrad och tvingas flytta från orten medan den andra stannar hemma och fortsätter sitt vanliga jobb.

Den här regeringen har inte en aning om vilka effekter den politik man för får för folket, nu se vi hur jobben försvinner i en takt som ingen sett på årtionden och ingenting gör man.
Stor i käften var man förut då, man levde på effekterna av den politik som Göran Persson och hans regering förde

En kommentar

  1. JN

    Var det här svaret på frågan om hur herr kommunalrådet ser på ”Ohlyansen”?
    Beskrivningen av regeringens politik är dessutom inte rättvis på en fläck.
    De flesta vet att låg- och mellaninkomsttagare har fått den största procentuella skattesänkningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.