Regeringens politik behöver granskas av en haverikommission

Så har man då kommit tillbaka till stan efter att ha varit i mitt gamla föräldrahem sedan juldagen. Det har varit ett stålande väder och det har blivit långa promenader med stavar för att bränna upp det alltför stora intaget av mat.
Det är vackert och det är tyst och det är skönt med långa promenader när det är runt 10 grader kallt.
Tyvärr så blev det inte lika avslappnade första dygnet på grund av branden på Ålidhem.

Sven-Olof Edvinsson föreslog i sin blogg att det skulle tillsättas en haverikommission med anledning av branden. Nog trodde jag att Sven-Olof visste att det alltid görs ordentliga utredningar med anledning av bränder då vi själva varit styrelse för räddningstjänsten.

Vi vet ju ganska väl hur husen som byggdes på 60 talet är konstruerade med dessa hav till vindar fyllda med sågspån, vilket självklart inte är bra om brand bryter ut men det har klarat sig bra trots detta och nya hus får inte byggas på det sättet.

Sven-Olof det har varit bättre du hade föreslagit att regeringen infört ett rotavdrag även för hyreshus och allmännyttan så de kunnat påbörja reparationerna snabbare än de hade tänkt enligt tidigare planer.

Det borde också införas en katastrofkommission som studerar effekterna av den politik som Sven-Olofs kollegor i regeringen genomfört och då gäller det sysselsättningsåtgärder där ingenting görs och det gäller även hur regeringens politik för de som utförsäkras ur sjukförsäkringen vilket i Västerbotten är flera tusen människor där många kommer att hamna i svår nöd och det gäller även effekterna av den nya arbetslöshetsförsäkringen

Det finns dock många även bland de borgliga som är missnöjda med förändringarna i A-kassan enligt en gjord undersökning av något media. Tyvärr ser man alltid att det är ovanligt att de borgliga törs kritisera förslag hur dåliga de än är. Jag har själv aldrig dragit mig för att kritisera beslut som mittparti tagit om det är orättvist. Britt Strömberg centerns oppositionsråd i vännäs hade dock kurage att säja att förändringarna i A-kassan är fel.

Mera tester av narkotikamissbruk runt Stureplan skulle avslöja fler missbrukare bland Stureplans högern. Idag kunde vi läsa att någon bekant till kungafamiljen var den senaste som misstänks när polisen gjorde tillslag

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Vad är Stureplanshögern? Vad menar du? Vad har detta med politik att göra? Vad spelar det för roll om en missbrukare är över- eller underklass, höger eller vänster? Du verkar ha en absurd människosyn!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.