Alliansbudget

Idag har vi sett högeralliansens förslag till budget för Umeå kommun. I morgon bitti kommer jag att kommentera den i ett utskickat pressmeddelande och även här på bloggen. Men det är intet nytt under solen. Man genomför påstådda satsningar och använder sig såsom tidigare av pengar som inte finns.

Samtidigt skiter alliansregeringen helt i kommunerna och skulle katastrofen vara framme även efter valet 2010 så kommer välfärdspolitiken helt att raderas. Om moderaterna blir lika starka som den här gången då får vi ett samhälle som är helt byggt på egosim och på eget ansvarstagande. Med andra ord, döden för den generella välfärdspolitiken.

* Regeringen flyttar jobb till Belgien
I går fick vi dessutom reda på att Volvo suttit med den belgiska regeringen (en regering som tycker att jobb och miljön är viktigt) genom att erbjuda lånegarantier på mellan 200 och 300 miljoner samt euro (vilket är mellan 2 och 3 miljarder om pengarna används till miljövänligare teknik).

Jag är helt övertygad om att den politik som regeringen Reinfeldt för med Maud Olofsson som näringsminister kommer att radera ut den svenska fordonsindustrin. I praktiken innebär det att utvecklingen i Umeå bromsas upp och att folk blir arbetslösa.

3 kommentarer

  1. Lena Björkstrand

    skulle ju vara om du fortsatte efter valet 2010. Kvinnofientliga politker som du hör inte hemma i politiken. När du dessutom tystar de i ditt eget parti som har andra åsikter är det riktigt illa.

  2. Hans

    Vore om Mona S fortsätter som partiledare för S vilket kommer ge borgarna en klar seger. Inte pga deras politik utan pga att monas förtroende är bottenlågt och kommer ej förbättras innan valet.. Byt ut Mona så kommer S att vinna nästa val… När senast har borgarna vunnit två mandat på rad? men det kommer att ske om Mona sitter kvar!

  3. Ola Grimsholm

    Holmlund nämner precis det ord som vi behöver mer av i Sverige – ansvarstagande. Gör man något fel måste man stå för konsekvenserna och inte glida undan. Ibland kan det innebära att man måste avgå. Det finns ingen motsättning mellan en generell välfärd och eget ansvarstagande. Det är snarare så att ansvarstagande krävs för att vi skall få en hållbar välfärd som inte utnyttjas av fuskare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.