Regeringen som lånar till skattesänkningar

Edvard Riedel gruppledare för M i landstinget i Västerbotten gör som vanligt skryter om regeringens poltik och hänvisar till att det viktigaste är en ansvarsfull ekonomisk politik.

*Där håller jag faktisk med, men det är ju det inte regeringen har gjort. Jag tycker det är helt galet att sänka skatter som man lånar till som regeringen gjort.

*Ungdomsarbetslösheten har aldrig varit så hög som nu och det är inte en ansvarsfull ekonomisk politik att de ungdomarna får gå sysslolösa i stället för att få en utbildning som förebereder för en framtida arbetsmarknad. Neddragningarna där gick också till skattesänkningar

*Sänkningen av de så kallade arbetsgivaravgifterna för ungdomar har inte heller gett några nya jobb, och inte har det sålts en enda lastbil till för detta, och det har bara gett större underskott som man får låna till.

*Listan på misslyckanden kan göras betydligt längre, men det är fruktansvärt länge sedan det var så många arbetslösa och inget är så dålig ekonomisk politik som att folk går utan jobb och nu kommer jobbkrisen även till kommunerna

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Ungdomsarbetslösheten låg precis på samma nivå 2006 under S-stryet. Sedan kom man ned ordentligt, innan man nu är tillbaks på samma trista nivå. Detta är en fråga där samtliga regeringar, oavsett partifärg, har misslyckats. Det är ingen slump att Sverige alltid har högre ungdomsarbetslöshet än EU-snittet. Förklaringen heter LAS och det är fegt av Moderaterna att inte göra något åt saken! Givetvis skall denna lag som endast är till för att utestänga ungdomar och invandrare från arbetsmarknaden bort omedelbart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.