Regeringen som inget gör ger ett land i fritt förfall

Ett skit år på grund av skitpolitik. Ja visst är det så att det är länge sedan det gått så dåligt för Sverige. Första kvartalet sjönk BNP med 6,5% sedan förra året. Det är väl nästan in men även den beror på en fullständig övertro på den så kallade marknaden. Det är bevisat sedan länge och så är det överallt den klarar inte av de grundläggande behoven som finns i samhället.

Att BNP fallit mer i Sverige än andra länder beror på att regeringen inte gjort ett enda dugg för att åtgärda problemen och nu kommer deras politik att slå fullt ut och jag tror det är meningen att man vill föra en total omfördelningspolitik där de som har det bra ska få det bättre på de som har det sämst.

Amnesty säger att finanskrisen är de rikas fel medan det är dom fattiga som får betala. Världen vilar på en krutdurk av social oro som är på väg att explodera och behöver ett nytt ledarskap. Vidare säger man att det finns en prägel av frosseri medan andra blir utblottade och där många görs fattigare för att tillfredsställa girigheten hos några få.

Amnesty menar säkert inte Sverige speciellt men jag är säker på att förhållande mellan rika och fattiga länder också slår igenom i de rikare länderna. Det har om något med den politik som regeringarna för.

jag tycker det är beklämmande att ledande landstingspolitiker tror sig kuna leda landstinget på ett bättre sätt. Det är regeringens ansvarslösa politik som drabbar både landsting och kommuner

2 kommentarer

 1. Paul

  Om Mona fått som hon ville skulle direktörerna i USA nu delat på 5 miljarder svenska skattepengar i statligt bilstöd.

  När man läser S skyltarna som säger

  Orättvisor är inte lösningen!

  Förstår man att det är Wanja som tagit fram dessa.

  Nepotismen når nya höjder med sossarna

 2. Röst rätt rösta rött!

  Om Mona Sahlin varit statsminister hade vi inte lånat pengar för att sänka skatten för de redan rika i samhället. Vi hade inte heller skrotat A-kassan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.