Regeringens politik ger full effekt

Nu börjar regeringens politik ge full effekt och det syns framförallt inom socialtjänsten och individ och familjeomsorgen som har stora ekonomiska problem. Det är framför allt försörjningsstödet som ökar men även placeringar av barn med missbruk. Båda saker är inte alls ovanliga när arbetslösheten stiger, det tenderar tyvärr att bli så.

Effekterna beror på regeringens politik då man försämrat a-kassa och sjukförsäkringen så att man inte klarar sig på nivåerna och utförsäkras.
Kommunerna tilldelas inte heller pengar enligt finansieringsprincipen, då det trots allt är den förda politiken som är orsaken.

Jag har varnat för detta tidigare medan alliansföreträdarna har varit stolta över den förda politiken. Men detta är bara början då regeringen för en politik där de som har det sämst får betala skattesänkningarna för de som har det bäst.

VK skryter inte helt oväntat över alliansens budget i Umeå men det är precis som regeringen gör, de tar fram pengar som inte finns för satsningar. De besparingar som man gör i skoladministration finns inte.

Vi från vår sida har lagt förslaget om att se över förvaltningsorganisation och där tror jag vi är överens medan vi inte har räknat fram besparingarnas storlek. Däremot har vi sagt att pengarna ska gå till socialnämnden där volymökningarna finns och inte specifikt till äldreomsorgen som alliansen.

Ni kan även läsa min tidigare analys av skillnaderna i budgetförslagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.