Brist på aktiva regeringsåtgärder

Edward Riedl moderaternas gruppledare blir alltid sur och påstår att jag gnäller när jag säger att regeringen ingenting gör. Det får han väl tycka men jag kan konstatera att BNP faller mer i Sverige än de allra flesta länderna i Europa och vi ligger i topp när det gäller ungdomsarbetslösheten.

Jag har aldrig skyllt hela den globala krisen på regeringen men det har gått att dämpa med en aktiv politik. Man har sänkt skatterna för de som har det bäst och pensionärer, sjuka, arbetslösa, fått det sämre. Det tycker jag är en orättfärdig politik och ökar klyftorna i samhället men nog vet jag att det är ett led i den moderata politiken.

Kommuner och landsting skulle kunna mildra effekterna av krisen genom att erhålla pengar för att kunna behålla välfärden och det är ett bättre recept än att börja säga upp vilket ytterligare bidrar till ekonomins försämring.

Har inte sett att en enda krona av de 28 miljarder som avsattes för fordonsindustrin börjat användas, tex. för kompetensutbildning för personal i stället för att folk sägs upp. Har varit en bättre åtgärd för jag tror vi är överens om att det kommer att svänga framöver. Den högerledda regeringen i Tyskland har vidtagit ganska kraftiga åtgärder för att rädda sin fordonsindustri

Jag har saknat aktiva åtgärder för att bromsa krisen och de satsningar regeringen påstår sig göra är inte ens i närheten av vad man drog ner på arbetsmarknadspolitiken för något år sedan. Kommunernas kostnadsökningar för försörjningsstödet är en följd av brist på politiska åtgärder. Jag skulle kunna sitta och räkna upp många fler saker som man kunnat göra som dämpat krisen men man valde skattesänkningar för de som har det bäst i stället för att satsa för framtiden. De skattesänkningar man gjort har inte gett några nya jobb.

Nu ska jag iväg på Solvalla för att se dagens V75 omgång och självklart hoppas jag på lite tur, för tur behöver man även i travet om det ska bli vinster

4 kommentarer

 1. Tack för sanningen!

  Även om du och jag har förstått det Lennart skriver om Borgarnas vansköttsel av den Svenska ekonomin är det tyvärr många som inte bigriper vad som håller på att hända med Moderaternas klasspolitik.

  Jag hoppas verkligen att Lennart med flera fortsätter att skriv sanningen om Moderternas politik. Det behövs politiker som talar om hur verkligheten ser ut.

 2. Krister Larsson

  Du skriver att pensionärerna fått det sämre. Jaså? Även de har ju fått sänkt skatt, dock inte lika mycket. Det är din fulla rätt att kritisera regeringen men håll dig till fakta. Pensionärerna har också fått mer pengar men jobbskatteavdraget är naturligtvis större.

  Men det är klart. Ni vill ju återställa allt till som det varit. Med andra ord höja skatten för alla som arbetar. Det skulle nog vara jättebra för arbetsmarknadens utveckling. (Ironin hörs hoppas jag) Men lycka till i en valrörelse med att gå till val på att höja skatterna för alla ARBETARE!

 3. Curth B

  Pensionärerna har ju också fått sänkt pension med upptill 400 kr för en del och en skattesänkning med ca 50-150 kr. Du glömde att nämna dom som är sjukskrivna och arbetslösa. Vad har dom fått för sänkning av skatt ?? Så mycket skatteminskning blev det nog inte för dej heller om du samtidigt räknar alla avgifthöjningar tex. a-kassan. Bara dom rika och Talmannen Per Westerberg tex. fick ca 150000 kr i skattesänkning men inte har det gett några fler jobb. Ditt allterego för dej själv lyseri starkt nu !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.