Regeringens politik är fel väg att gå

Jag ska träffa Migrationsverket och diskutera deras propåer om att vara mottagarkommun för ensamkommande flyktingbarn. Vi har dock inte formellt fått någon hemställan, om jag är rätt underrätad, men vi har en positiv inställning i grunden. Vi måste emellertid få veta vad vi ska göra och vad Migrationsverket bör göra. Sen får vi väl se om det finns några regionalpolitiska inslag hos verket, för just nu genomför regeringen en avrustning när det gäller regionalpolitiken och all verksamhet koncentreras söderut.

Coachning ska lösa regeringens problem
Sen kan man verkligen ifrågasätta regeringens integrationspolitik då utanförskapet under deras styre skulle minska, det var i alla fall högeralliansens stora vallöfte inför valet. Men det är mycket, mycket länge sedan så många människor ställdes utanför som nu samtidigt som dem som är i utanförskap har så pass dåliga ekonomiska förutsättningar.
 
Arbetsförmedlingen ska dessutom ta över integrationspolitiken från kommunerna enligt ett förslag från regeringen. Coachning ska lösa även detta problem och därigenom regeringens huvudvärk när det gäller invandrings- och flyktingpolitiken.
 
Kritik av SKL
SKL, som är den gemensamma organisationen för Sveriges kommuner och landsting, ger Arbetsförmedlingen underbetyg för deras insatser. 8 av 10 fick ingen hjälp och inget stöd enligt SKL. Misslyckas Arbetsförmedlingen får kommunerna ändå ett ”sistahands-ansvar” att se till att människorna kan överleva.
 
Sen måste vi även komma ihåg alla dem som utförsäkras på grund av de nya reglerna i sjukförsäkringen att de också ska ha ett jobb på den del man är friskskriven och därmed vända sig till Arbetsförmedlingen och arbetsmarknadens förfogande. Dessa individer kan alltså inte jobba heltid på det ordinarie jobbet men ska söka jobb för den del som man inte är sjukskriven på och inte får ersättning för. En konsekvens av regeringens märkliga politik och regelverk. För det är ju regeringen och ingen annan som fastställt de nya reglerna för Försäkringskassan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.