En mörk framtid i Europa

I går hölls en folkomröstning i Schweiz och folkomröstningen gällde om det skulle få byggas fler minareter eller ej. Folkomröstningen tillkom då Schweiziska folkpartiet tvingade fram den då man samlat in 100 000 namnunderskrifter. Det här är självklart en skam för det neutrala landet och tilläggas bör att det politiska etablissemanget var emot förslaget.

Folkomröstningar i all ära men det kan också finnas negativa delar och det är valdeltagandet och Schweiz har en tradition med folkomröstningar och lågt valdeltagande. Det är dock inte det som är det nattsvarta utan den våg av främlingsfientlighet som ligger bakom resultatet. Beslutet strider också mot landets grundlagar om religionsfrihet. I valkampanjen har Folkpartiet haft affischer som ansetts piska upp hat mot muslimer, trots att islam är landets näst största religion.
 
Folkpartiet är ett av alla dessa främlingsfientliga högerpartier som dyker upp på fler och fler platser runt om i Europa. I Sverige finns Sverigedemokraterna som även driver en linje byggd på främlingsfientlighet. Det gäller för alla att ta ansvar för att motarbeta extremhögern där partierna har sin bas och inte på några villkor samarbeta med dem. Det ansvaret måste alla partier ta och hålla rent åt höger. Vi hör ju hur mörkerkrafterna tar valresultatet i Schweiz som en intäkt för att gå vidare med en mer främlingsfientlig politik.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.