Inkomstligan i Umeå

VK har idag en lista på vilka som tjänade mest ifjol i de olika kommunerna i Västerbotten. Inte oväntat var Krister Olsson och Jörgen Holmqvist i topp.

Förvånande var att platserna 3 till 5 innehavs av de tre personerna som främst kommer från friskolan Minerva och alla tre kommer upp i en inkomst runt 15 miljoner kronor.Det är säkert på grund av fastighetsförsäljning men värdet på fastigheten beror ju på att det har gått att tjäna stora pengar på just hyresintäkterna och det generösa system som funnits för hyrorna. Det är våra gemensamma skattepengar som är orsakerna till Åmans, Janssons och Sjölunds stora inkomster. Detta visar på att det behövs förändringar i regler för friskolor och främst när det gäller ersättningen för lokaler.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.