Dumläggning av väljarna fortsätter

I GÅRDAGENS VK-ledare var Nordebo förvånad över att väljarna hade samma uppfattning som partierna då de personer som stod överst på listorna fick mest kryss. Ska man hårdra Nordebos resonemang var väljarna dumma som följde partiernas prioriteringar.

Idag kommer nästa angrepp på väljarna och det gäller de rödgrönas framgång i landstingsvalet. Där hade VK trott att det skulle gå åt motsatt håll och till resultatet finns det ingen logisk förklaring, enligt VK. Argumentationen blir alltså att väljarna gjorde fel.

Det är rätt att S gick framåt i landstinget och det har säkerligen med trovärdigheten till den politik som man gick till val på. Nordebo diskuterar inte detta på samma sätt som när han diskuterade socialdemokraternas tillbakagång där han skyllde att man backat på Mona Sahlin, som var i opposition, samt att det kan bero på alliansens kandidater.

För att de borgliga ska ha en chans är nu skilda valdagar lösningen, enligt Nordebo. Han hoppas självklart på ett lägre valdeltagande, vilket sägs gynna borgligheten som har högre valdeltagande bland sina väljargrupper. Nordebos resonemang går ut på att väljarna inte vet vad de gör när de enligt honom röstar fel.

Landstingsvalet har  hamnat i mediaskuggan. Men är det inte både politikernas ansvar att för ut sin politik samtidigt som media har ett ansvar att spegla valet, även i landstinget. Landstingsvalet har inte fått mycket uppmärksamhet i  våra medier Jag är övertygad om att väljarna på alla nivåer gör ett aktivtval, av både partier och personer.

2 kommentarer

  1. Britta Sethson

    Jag är övertygad om att det var borgarnas brighta ide att privatisera lycksele lasarett som ver deras sänke…

    Jag tror absolut att Peter O är rätt person att leda landstinget. Med sina erfarenheter från kommunpolitiken kanske det kan gå att hitta samordningsvinster mellan kommun och landsting som hittills har gått rätt trögt.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Britta Sethson (2010-10-01 10:30)
    Jag är helt övertygad om att man bör flytta hemsjukvården till kommunerna. Sedan finns det jättestora besparingar att göra genom att upphandla samordningen av sjukresorna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.