Mer (m)inisterposter

REINFELDT KRÄVER FLER (m)inisterposter i och med att M stärkte sin ställning inom alliansgruppen. Kravet kommer att få konsekvenser för de andra mindre allianspartierna, vilket jag tidigare tagit upp i bloggen men utifrån en lokal synvinkel. I Umeå är moderaterna lika stor som de andra partierna tillsammans.

Självfallet är det en viktig del i demokratin att väljarnas resultat slår igenom. Och det finns modeller hur sådant räknas fram. Det är utifrån valresultatet som mandatfördelningen tas fram i styrelser och nämnder. Skulle inte detta göras finns det i kommunerna en regel om proportionella val. Inom olika valkarteller går det också att ganska enkelt räkna fram mandaten.

Men åter till M:s starkare ställning i alliansgruppen. Utvecklingen riskerar att göra de mindre partierna än mer osynliga och den moderata politiken helt igenom dominerade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.