Umeåderby Björklöven-Teg igår

I GÅRDAGENS UMEÅDERBY i ishockey mellan Björklöven-Teg kunde jag tyvärr inte gå dit. Istället prioriterade jag avtackningen av Anna Andersson som sedan 1988 arbetat som assistent åt den politiska kommunledningen. Hon har varit en klippa och stabil i alla lägen.

Men åter till matchen. Det var Björklöven som vann och det var länge sedan ett derby hölls mellan klubbarna. Synd bara att det måste spelas i en sådan låg serie.

Umeå har tidigare varit väl rustade i de högre nivåerna. IFK Umeå, nuvarande Björklöven, där även Sandåkern kom med i den nya klubben, var bra. Sen har ju både TEG och Sandåkern själva spelat i högsta ligan. Det var under en tid då de flesta spelarna kom fram lokalt och då man inte värvade en massa så kallade försörjningsspelare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.