Jag tar en repris,och det handlar om hur vi tar nya tag

I går besökte jag Galleri Andersson/ Sandström för att än en gång beskåda en ide som funnits i ett par år men som ännu inte har blivit verklighet. Det är en ide från en mycket känd konstnär Antony Gormiey som besökte Galleriet för några år sedan och lanserade denna ide efter en tur med båt på Umeälven. Ja han är inte bara en känd person utan världsberömd och ärligt talat blev jag helt tänd på denna ide

Det är en jättestor skulptur mitt ute i den vackara umeälven som ska kunna vara upp till 51 meter hög och höjden  bestäms av flyget. Platsen som den är inlagd i på bilden är mitt emot konstnärligt Campus men det skulle gå precis lika bra mellan kyrbron och E4 bron och fick jag bestämma vorde det en höjdare att se denna från det nya kulturhuset.

Jag tror att en sådan här attraktion skulle vara mycket värt för Umeå och besöksnäringen och folk skulle strömma till från alla håll och kanter. Visst skulle det kosta pengar kanske mellan 20 och 30 miljoner men om alla goda krafter samlas så borde det går att genomföra.

Fastighetsägarna i centrum borde kunna vara med då det skulle förgylla utemiljön i vår stad och ge ytterligare besökare och självklart borde ma nkunna ragga ihop sponsorpengar till en sådan attraktion. Vattnet ger ju mycket energi och energin för Umeå skulle öka betydligt. Vi måste se om inte detta går att förvärkliga för det skulle sätta Umeå på världskartan

 

Tänk vad läckert men med 6 företag och organisationer som går in med sex mille var kunnat detta lösas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.