Förtroendet för Juholt och S sjunker som en sten

Förtroendet för Juholt och S sjunker. Ska man tro på oppinionsunderskökningar sjunker förtroendet för Juholt och partiet som en sten.

De senaste siffrorna visar att endast 16 % har stort eller mycket stort förtroende för Juholt. Reinfeldt behöver inte göra någonting eller rättare sagt fortsätta nedmonteringen av välfärdssystemet och ändå nå framgångar i opponionen.

Själv har jag inte kommenterat något om Juholt i samband med det drev som han utsattes för i samband med hans hyror, inte heller något om uttalanden han gjort, budgetprosessen eller något annat.

Däremot var jag kritiskt under den slutna nomineringsprosessen och det blev stort mediapådrag om vad jag skulle göra om han blev partiledare, vilket var lösryckt ur en längre intervjuv.

Det jag var orolig för och är fortfarande lika orolig för och det är om han kan locka till partiet breda väljargrupper utanför den fasta kärnan av partianslutna som ställer upp på partiet i alla lägen. Jag vill  få en ny regering ledda av Socialdemokraterna.

Ska man tro Aftonbladet och Sifo är det en mycket lång uppförsbacke eftersom han har förtroende eller mycket stort förtroende hos 16%, inte särskillt stort hos 32 % och inget förtroende alls bland 44 % av befolkningen.

Jag själv hör inga hårda angrepp på den politik som förs fram utan den känns hålla i alla fall här. Sedan är det väl ingen som undgått den kritik jag har haft om hur partiet fungerar på vissa platser runt om i landet där det är mest illa i Stockholm och illa i flera andra större städer även om det finns en hel del undantag precis som i Umeå där det känns bra trots allt

Jag själv blev utsatt för mycket spott och spe i våras av en del men jag ska inte hänga ut dessa personer utan konstaterar att förtroendet är det lägsta någon av våra partiledare haft och det är bara Jimmy Åkessonsom som har lägre i dag av alla svenska.

Ansvaret för läget är självklart inte enbart Håkans. Det finns de som vill ha mer vänsterpolitik.Själv konstaterar jag att även om alla vänsterpartister skulle bli sossar hamnar man på drygt 30% som gör att än så länge sitter Reinfeldt i orubbat bo även om jag tycker han ser trött ut. Jag tycker det är fel att diskutera vänster eller höger, jag vill ha en bred socialdemokratisk politik.
J

Nu gäller det för Håkan och för partiledningenatt se hur verkligheten ser ut och inte lyssna på de grupper i partiet som inte lyckats skapa ett förtroende för partiet på hemmaplan. Det gäller att seoch lära av oss alla som kan föra en bred socialdemokratisk politik som flertalet av medborgarna finner sympati för.

Vi lever i en ny tid och den politik och på det sätt den fördes förut, längre tillbaka i tiden är inte aktuell idag. Vi måste visa hur de framtida jobben skapas och det är en skam att vi inte lyckas med det då det verkligen är massarbetslöshet bland de unga, arbetslösheten är i övrigt rekordhög, bostadspolitiken har havererat och klyftorna bara ökar och ökar i hela samhället mellan de som har och inte har.

Jag är orolig inför framtiden för partiet och våra möjligheter att ha ett avgörade inflytande över samhällsutvecklingen och sist men inte minst är jag orolig över att vi inte lyckas få ett större förtroende än vi har i dag.

Håkan och partiledingen har ett ansvar för att något händer snarast som gör att förtroendet ökar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.