Inkomstklyftorna har ökat i Sverige. Nu…

Inkomstklyftorna har ökat i Sverige. Nu har SCB konstaterat vad jag kritiserat nämligen att inkomstklyftorna ökat mellan 2005 och 2010. Det ärju inte alls förvånande då regeringens skattepolitik haft detta mål.

Den del som tjänar bäst har fått de största skattesänkningarna även om en stor delfått mera pengar att röra sig med. Det är dock 10% som fått mindre att röra sig med och det är de med de lägsta inkomsterna. De hushållen tappade 5,5% imånaden efter skatt och bidrag eller rättare sagt de har gått back.

Inte förvånande alls då man numera har olika skatt på olika typer av inkomster. Detär sjuka och arbetslösa som fått det sämre. Nu visar inte SCB, undersökning att även bland de som fått mer pengar att röra sig med så är skillnaderna stora även där. De 10 procenten som tjänar mest har fått den allra största förbättringen av sin privatekonomi.

Det syns inte heller hur detta slagit mot välfärdspolitiken när det gäller de besparingar som gjorts för att kunna sänka skatterna. Det är inget annat än gammal klassisk högerpolitik. Omfördela från de som har lite till de som redan har det gott ställt ekonomiskt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.