I Italien förs KD politik, kvinnorna hemma….

I Italien förs KD politik, kvinnorna SKA vara hemma. I detta land sköter kvinnorna om mannen och fostrar även och tar hand om sina söner som en uppasserska. Det kan man se om man som oss besöker Thailand och ser hur Italienarna beter sig.

Det Italienska samhället är inte uppbyggt för att kvinnorna ska jobba och ha en egern försörjning. Ungefär hälften av de Italienska kvinnorna har ett eget jobb och en av orsakerna är att det finns ingen barnomsorg alls och då får kvinnan stanna hemma och  farmor eller mormor får passa barnen om kvinnan får ett jobb.

Italien lever under en djup ekonomisk kris. Den har långt i från varit lika djup om kvinnorna hade haftett jobb och en egen försörjning och betalat skatt. Det har haft betydelse för skatteintäkterna och därmed statens finanser.

I Italien undviker företagen att anställa kvinnor, speciellt gifta och de som har barn. Många kvinnor som vill jobba startar då företag för det är enda möjligheten för en egen försörjning, det är däremot inte lätt att ordna finansiering via banksystemet och därför är det inte ovanligt att de kvinnor som startar företag tvingas jobba 12 timmar om dagen.

Det är detta som gör att jag kallar det Italinska samhället ett idealiskt samhälle enligt kristdemokraterna där politiken ska utgå ifrån att kvinnan ska stanna hemma utan att det ser ut som ett tvång. Det är den kristdemokratiska familjepolitiken som liknar Italien som de slåss för

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.