Så lider 2011 mot sitt slut.

Så lider 2011 mot sitt slut. Jag ska inte göra någon lång genomgång av vad jag tycker och tänker om det gågna året utan nämna några händelser som påverkar framtiden.

Det första och som kommer att påverka människorna lång tid framöver är den ekonomiska krisen i Europa men även i världen i övrigt där man via regeringar levt över sina tillhångar och har tagit ut för lite skatt för det som man beslutat om. Hoppas att man har lärt sig att man ska betaladet man vill ha.

Den andra stora frågan är det som hänt i flera länder inom arabvärden och som kallades de arabiska våren. Hur mycket frihet det blev i Egyptien får man bedömma längre fram men det ser långt i från bra ut. Kadaffi störtades men även där är det säkert långt till demokratin och det är så långt ifrån demokrati i de flesta av länderna bland alla diktaturer som styr med ett förtryck av människorna i dessa länder. Att hoppas på en snabb utveckling mot demokrati känns som ett önsketänkande.

I Sverige hoppas jag att man äntligen tar tag i jobbfrågan så att först och främst alla ungdomar kommer ijobb och får en egen försörjning. Det gäller självklart alla andra också och att folk har arbete är också en garanti för att vi kan ha en välfärdspolitik i framtiden

Jag avslutar bloggandet för i år genom att önska er alla ett Gott slut på 2011 och passar även på att önska ett Gott Nytt 2012

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.