Problem för kommunerna väntar.

Problem för kommunerna väntar. Det kommer en besvärlig tid för Umeå kommun och alla andra kommuner ekonomiskt. I de prognoser som vi fått harvi över hundra miljoner mindre att röra oss med än i den liggande flerårsplanen.

Det är inte alls roligt att kanske hamna i besparingar när välfärden borde stärkas. Vi är inte sämst lottade för vår verksamhet kostar mer än i de allra flesta kommunerna i Sverige.

Vi men även landstinget kommer att tappa mycket om förslaget i inkomst och kostnadsutjämningen där Umeå tappar 40 miljoner på kollektivtrafiken. Pengar som går till kommuner som är små till ytan där mycket pendling sker över kommungränsen främst då till storstadsregionerna.

Det finns en sak som måste ske.

Staten måste skjuta till mer pengartill kommunerna så att vi slipper säga upp av ekonomiska skäl. En sådan politik ger också en högre arbetslöshet som också kostar pengar. Ser inte regeringen att kommunerna behöver mer pengar är man blind för fakta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.