Att sparka tränarna ger sällan positiv effekt

Sparka tränarna brukar sällan ge effekt. Det händer titt som tätt att när resultaten blir dåliga eller sämre än väntat så sparkas tränaren. Nu sparkar Djurgården Hardy Nilsson och Mikael Johansson.

Vet inte hur många tränare som sparkats under årets elitserie men nog är det minst 4 klubbar. De sparkade tränarna brukar i regel komma tillbaka i någon annan klubb och det är väl inte så länge sedan Challe Berglund fick kicken som tränare.

Vet inte hur eller om det finns så många lyckade tränarbyten där spelarna lyckats vända trenden och ingen vet om vändningen kommit ändå. 

Det måste dessutom bli väldigt dyrt för det kostar säkert stora pengar att bli av med tränaren.

Jag har den bestämda uppfattningen särskilt ju högre upp i seriesystemet man kommer har tränaren mindre betydelse, för i de högsta serierna är ju spelarna redan färdigutbildade

Allt avgörs ändå på isen eller fotbollsplan eller vilken arena det rör sig om och av de spelare som spelar matchen. Jag tycket att klubbarna mera skulle sätta lönerna efter de prestationer som spelarna utför. Det behövs någon typ av prestationslön. Du är det många spelare som skulle bli mera aktiva ute på plan 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.