Är det en Juholt effekt att sossarna ökar?…

Är det en Juholt effekt att sossarna ökar? Novius de opinionsundersökningar som gjorts och sammanväger detta och får ett resultat som i och för sig inte är oväntat. Socialdemokraterna har haft en uppgång sedan partiledare bytet.

Jag tycker bara den slutsats som professor Tommy Möller i statsvetenskap vid Stockholms universitet sa till Sveriges radio kan vara så säker på varför förtroendet för Socialdemokraterna ökat så mycket. Så här säger han till Sveriges radio.

” Jag skulle säga att det handlar om en Juholt-effekt snarare än en Löfven-effekt. Allt fokus i den politiska debatten låg under en väldigt lång tid på den förre partiledaren och dennes olika tillkortakommanden. Jag tror aldrig att vi har sett motsvarigheten till ett sådant fötroendeproblem tidigare i ett parti.”

Jag tycker det är märkligt att säga så utan att ha analyserat orsaken är lite tvärsäker. De som vet varför är enbart de som bytt åsikt och jag tror inte de är tillfrågade. Jag tror med på en Löfven effekt än en Juholt effekt.

Väljare tar inte ställning för att lämna något de tar ställning till vad de tycker är bäst vid tillfället för undersökningen. Man går inte från något utan alltid till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.