Äntligen. Äntligen Äntligen ett beslut….

Äntligen. Äntligen Äntligen ett beslut. Den 28,e presenterade vägverket vart de anser att den västliga länken ska dras. Jag tycker eller vi tycker att det är det bästa alternativet.

För de som får en väg nära kan jag förstå att de tycker att det blir problem men vi i våra ställningstaganden måste vi se till helheten för Umeå och nya vägar måste till för att klara luftproblemen i centrum. Utan vägar som fungerar blir Umeå en stad på tillbakagång och vi blir inte attraktiv längre och värdena på husen sjunker.

Tunnel alternativet och de gamla dragningarna över Röbäcksslätten har prövats tidigare och det gick inte igenom. Regeringen upphävde beslutet

De som överklagade fick rätt och regeringens motiv för att bifalla överklaganden var att nyttan var inte försvarbar i förhållande till intrång och kostnader.

Intrånget har minskats över Röbäckslätten och genom att tunneln tagits bort har kostnaderna minskat med en halv miljard.

Det är mycket pengar och de skattepengarna gör stor nytta på andra vägar. Västerbottensnytt har självklart hittat de som är emot och att de tycker annorlunda förstår jag men det är inte sant att det var okänt att en väg skulle kunna gå där, det var sagt före byggandet kom igång och är det någon son fått det beskedet är det säljaren som ljugit

En kommentar

  1. Lennart Holmlund

    Ni som läser detta funderar över hur jag kan skicka in flera liknande bloggar. Jag bara säger att dessa skickades in 10 minuter före detta datum och där jag skrev varför får jag ine in mina bloggar. Jag trodde jag var satt under VK,s granskning trots att de kommentarer som fanns under artikeln när vägvärket tagit sitt beslut inte skulle var lämligt för mig att skriva. Jag tycker VK är en ffegskit som inte kan iföra ett system där man tar bort annonymiteten, även när det gäller atrikelkommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.