Vem tar ansvaret för massvaccineringen….

Vem tar ansvaret för massvaccineringen. Jag blir ibland förvånad och även förbannad. Vem bär ansvaret för den massvaccinering som skedde mot svininfluensan både den ekonomiska och de negativa effekter den gav.

Det blev en hysteri när svininfluensan kom. Det satsades stora pengar och det gav egentligen ingen effekt alls som var positiv enligt vissa. Inte minst media bidrog till den hysteri som följde och som även gjorde att jag tog sprutor

Effekten i Sverige av massvaccineringen var inte bättre än i de länder där bara högriskpatienter fick en spruta det enligt Svenska Dagbladet.

I Sverige vaccinerade sig 5,3 miljoner, eller 60 procent av befolkningen. I Tyskland fick knappt var tionde, eller 8 procent vaccinet.

Trots det har länderna haft samma dödlighet, 0,31 per 100.000 invånare.

Den svenska massvaccineringen beräknas bara ha räddat sex liv men gav i särklass flest narkolepsifall i Europa, 168 stycken.

Jag tycker att staten borde ersätta landstingen för de kostnader som blivit och man måste även ifrågasätta hur en myndighet kan agera så när det ger en massa biverkningar. De patienter som fått skador av vaccineringen bör osjälvklart ersättas

Nu är det mycket förkylningar men färre som tagit sprutor men självklart är det svårt att veta vad det beror på. Den fråga som jag som lekman alltid ställer mig är om det är rätt att satsa dessa pengarna och har dessa pengar gett bättre hälsa om de använts annorlunda.

En kommentar

 1. Anders och Pär

  Tjena Lennart!

  Först vill vi bara tacka för en bra blogg.
  Därefter har vi en fråga som vi vet att många av Umeås ungdomar vill ha besvarad. Frågan lyder: stämmer det att du har kört moped över alla bullarna på gångbron till Teg?

  Vänliga hälsningar,
  Pär och Anders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.