Turerna runt en vapenfabrik i Saudiarabien….

Turerna runt en vapenfabrik i Saudiarabien. Jag krävde i en blogg den 7 mars efter Ekots granskning att vi måste få veta vad som är sant eller inte. Det som kommit fram senare tror jag på. Det som förvånar mig att så många politiker i hög position
ger så olika bilder. Vad vi ska tro om Ekot i efterhand överlåter jag till andra att bedömma.

Det som bekräftats tror jag på. Exportkontrollrådet, där dessutom alla partier sitter fick information i maj 2010. Enligt trovärdiga uppgifter var det inte mycket diskussion om avtalet. De fick se en hemlig promimoria om hur man skulle gå vidare och i den skulle allt finnas med.

Min korta fråga blir då är det något som läckt ut är det skrämmande. Man måste kunna lita på att det som är hemligt förblir hemligt annars blir allt ännu mer hemligt.

Man kan misstänka varifrån läckorna kommit, men har hemliga uppgifter läckt ut är det ett brott mot Svensk lag och måste utredas

Ångström från miljöpartiet satt med då beslutet togs upp och säger han enligt text TV att han minns allt mycket väl och ångrar att han inte förde det vidare till språkrören.

Är det hemligt är det väl hemligt och de som fått uppdraget måste väl ha fått förtroende att hantera hemliga uppgifter. Jag har i alla fall fått veta vad jag efterlyste men ifrågasätter Ekots hel källgranskning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.