Två partier i Umeå vill inte ha IKEA i Umeå….

Två partier i Umeå vill inte ha IKEA i Umeå. I går framkom det tydligt i Fullmäktige att Jan Hägglund Arbetarpartiet och Miljöpartiet inte vill ha IKEA till Umeå.

Hägglund försöker dölja det genom att hänvisa till att de kan lokaliseras på andra platser men det finns inget annat alternativ för att de ska etablera sig i Umeå. Så enkelt är det. Miljöpartiet har i stort sett samma uppfattning.

Den detaljplan som behandlades i byggnadsnämnden förra veckan visar på att det är ett lämpligt område inte minst med hänsyn till miljöfrågorna.

Däremot röstade Miljöpartiet avslag på detaljplanen efter att först ha yrkat återremiss med hänvisning till trafiken. Det finns få IKEA som ligger så nära till som Umeå och så lätt att kollektivtrafikförsörja och därmed genererar lite trafik. Oavsett var IKEA skulle läggas genererar det trafik och Ersboda har tillräckligt med trafik redan idag.

Förhoppningsvis är vägpaketet klart 2016 och det är det som löser miljö och trafikproblemen i Umeå men de som inte vill ha IKEA har även sagt nej till att lösa problemet med luftföroreningarna med de vägar som byggs utan har velat ha kvar E4 mitt igenom stan. Vid nästa kommunfullmäktige kommer ni att få se vilka som vill ha ett IKEA i Umeå

4 kommentarer

 1. pelle

  hur kan man kalla sig arbetarpartiet då man jobbar emot att ikea ska öppna här ,det låter dumt,vi har förlorat 4 stora i umeå armstrong ica o coop lagrena aztra säkert 700-800 jobb o inte har det kommit in nya aktörer i umeå,o nu när ikea vill öppna kommer det att bli många nya jobb ,så varför ska dom bråka o jävlas hela tiden,sparka ut jan från komunhuset o låt han leka hink o spade nån annanstans

 2. T

  Arbetarpartiet har inte sagt att de är emot Ikea. Däremot tycker man av miljömässiga skäl att det vore en bättre plats för Ikea att ligga på klockarbäckens område.

  På vilket TYDLIGT sätt framgår det att AP skulle vara emot?

  Om man tar sig tid och läser på AP:s hemsida samt deras tidning så skulle man ganska tydligt se vad de verkligen tycker ang. Ikea.

 3. Lennart Holmlund

  Svar till T (2012-05-31 17:27)
  Men vem tror på vad de säger på deras hemsida utan att förklara hur det ser ut. De har sagt att de är emot läget. Det är detsamma som att säga nej eftersom något annat alternativ inte är aktuellt för IKEA. De har tittat på andra alternativ och inget duger. De revolutionära kommunisterna är däremot mot en IKEA etablering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.