Går en åt ett håll i Sverige följer andra…

Går en åt ett håll i Sverige följer andra direkt efter. Så är de inom media kanske mer än på andra ställen. Hittar en en nyhet följer nästa alla andra efter.

Så är det inom många andra branscher och så är det även inom fjärrvärme sidan och sopförbränningen. Dessutom lär vi oss vad som är bra för miljön och sorterar bättre och får mindre avfall. På text TV fanns följande att läsa för en tid sedan

Citat. Sverige måste importera allt mer sopor. Miljarder kronor investeras för att bygga nya anläggningar för avfallsförbränning, trots att det råder brist på varan.

Det kan leda till att Sverige får börja importera sopor framöver, uppger SR:s Ekot. Enligt branschföreningen Avfall Sverige kommer det att behöva importeras 1,6 miljoner ton sopor.
Utvecklingen ogillas av Naturvårdsverket. -Vi förespråkar återanvändning,materialåtervinning och förebyggande av avfall, säger Carina Östlund, Naturvårdsverket.
Slut citat

Ni måste hålla med om att detta är märkligt tänkt att man på detta sätt skapar för många anläggningar för sopförbränning då det dessutom är det så fruktansvärt dyrt att bygga sådana anläggningar. Det gäller att tänka längre än näsan räcker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.