Biogasen är inget framtida drivmedel för fordon

Biogasen inget för framtiden som drivmedel för bilarna. Biogas har förespråkats av många som framtidens drivmedel för bilar. Jag har aldrig trott på detta eftersom jag inte trott att den skulle räcka till och att de som trott på den har gjort det på grund av att vi kastar för mycket mat, ätbar mat och överproduktion av livsmedel.

Jag blir glad när jag när jag såg att VTI dömer ut det som ett framtida alternativ till drivmedel. Tyvärr är det många som lurats köpa biogas bilar men det är som VTI säger att dessutom är kostnaden för hög och klimatnyttan tvivelaktig. Orsaken är så enkel som att biogasen inte räcker till. Biogasbilen kostar dessutom runt 40 000 mer.

Mycket av den här diskussionen har kommit upp på att det finns för dåliga kunskaper om energi och framställningen av den. Mycket har framdrivits av motståndare till kärn och vattenkraft för att de inte vill förstå att vi behöver energi om vi ska leva i ett modernt samhälle.

Själva vill de inte alls betala den stora prisskillnaden det är på de alternativ de själva föreslår utan de mesta av de alternativa energislagen kräver att skattebetalarna ska in och ta mellanskillnaden som kanske är en fördubbling av nuvarande priser

Det är dags att det redan idag slutar att flummas i energipolitiken. Dessutom tar oljan slut ganska smart. Jag har hela tiden varit emot att vi i Umeå ska subventionera drivmedel genom att bygga biogasanläggningar. Det får marknaden i så fall själva sköta om och de får marknadspris sätta biogasen

3 kommentarer

  1. stefan

    Ja du hölmlunn. Om ume kommun tjäna bra på det bränslet har det varit annat ljud i skällan. Då ha du tyckt att bränslet varit altjämt för billigt.Du är som alla vänder bara dit de går tjäna på avgifter och pålagor.

  2. Bergis

    Så säger du bara för att du sitter fast med Kulturhuvudstad 2014 ”som de flesta umebor inte vill ha”, och alla kommunens pengar måste gå till det projektet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.